Bildgalleri    
         
         
Till galleriet skickar Du in bilder på Din hund/Dina valpar. Bilder som säger något om Din hund, eller beskriver hundlivet i stort. Gärna roliga, trevliga, konstiga, det är bara fantasin som sätter gränserna.  
         
Skicka Dina bilder till sekreterare, Ingvor här.  
         
   
         

         

Söndagen den 12 april 2015, hade vi uppstart för vårens kurser, när vi var på plats och såg bil efter bil komma ner vägen mot ”Tassemarken”, så undrade nog fler än jag

vad skall det bli av detta? Vi har nog aldrig haft så många bilar och deltagare någon gång tidigare vid våra uppstarter. Det var naturligtvis väldigt roligt att så många

deltagare och hundar har sökt sig till oss, att vi fått ett så stort förtroende bland hundägare på Gotland,  de vill komma till oss för utbildning av sin hund.

Vi, styrelsen i  klubben, samt  vi instruktörer är naturligtvis väldigt glada över detta, det sporrar oss inför framtiden, samtidigt är det ett stort ansvar för oss alla.

 
         
 
 

ÅRETS ÄGGSTRAPROMENAD FÖR GOTLANDS LABRADORKLUBB.

Årets ”Äggstrapromenad” samlade många deltagare, i det fina vädret. Samlingsplats var Lojsta slott och därifrån började vi gå. Förhoppning fanns, att kunna gå på spångarna runt träsket, men det var både blött och halt och för att inte riskera, att ramla i, labradorer älskar att bada, valde flertalet, att gå en annan väg. Stor trivsel, glada hundar och ägare njöt av den härliga promenaden.

Tillbaka till utgångsplatsen, dukades det upp en stor påskbuffe, signerad Åsa Olofsson. Där fanns ägg, sill, smör och bröd, samt pålägg, inte ens påskgodis eller påskmust, saknades. Tack Åsa. Ingen hade bråttom hem, utan satt och trivdes i solen och medhavt kaffe smakade också bra. Tack, alla som var där för en trevlig dag. De som tyckte, att allt var orättvist, var de matglada hundarna, som inte fick smaka av bordets läckerheter. Protesterna var högljudda på sina håll. Så är det, att ha hund, trevligt, glädjande och ibland högljutt.

 
         

 

     
         
         

         

”Gånerjulmatenpromenaden” i Fole, 2015.

 

Årets ”Gånerjulmatenpromenad” genomfördes i grusgropen i Fole. Här i omgivningarna runt grusgropen hade Lasse Östman lagt en bana som gick genom skogen med en del överraskningar längs med vägen. Bl.a. fanns det en overall som var full med halm, som förhoppningsvis, hundarna skulle markera, samt en handske med en korvskiva som också var meningen att våra hundar skulle nosa upp. Längs banan fans också skyltar med olika övningar uppsatta som hund och förare skulle göra, till slut så hade Eva Amlinger gjort en tipspromenad med frågor som rörde olika hundfrågor.

Allt detta skulle göras under tiden våra deltagare genomförde promenaden, medan Claes o Lasse stod för grillningen, när vi alla hade kommit i mål.

Det var som vanligt gott med grillade hamburgare och egen kaffekorg när ”snacket” om svaren på frågorna engagerade deltagarna till samtal och funderingar.

Nu var det hundarnas tur, denna ”Gånerjulmatenpromenaden” skulle också innehålla julgransplundring med ”hundröj”.  Alltså satte vi upp hundgodis i ett träd, tyvärr inte en julgran, men det fick gå i alla fall. Hundarna uppskattade detta, helt klart. Vi var tvungna att ta några hundar i taget så de inte skulle börja bråka för mycket med varandra om godiset.

Vi satt och tittade upp bland molnen och väntade på snö, men idag var vädergudarna med oss. När det var tid att åka hem, då kom snön.

         
         
 
   
         
         

         

Labradordagen 2014, på Tofta skjutfält.

 

Labradordagen 2014 genomfördes den 6 juli istället för som tidigare år den 6 juni, detta berodde på olika omständigheter bland de förtroendevalda inom Labradorklubben. Som traditionen bjuder så skulle vi naturligtvis spelas brännboll, men pga. Det varma vädret bestämde vi att det fick bli en promenad istället. Det var så varmt att både hundar och förare nästan försmäktade i värmen och det var ingen som klagade när Claes började med grillningen av korv och hamburgare med DRICKA.

Eftersom brännbollen inte kunde genomföras, genomförde vi den andra av våra aktiviteter, nämligen ”köttbullsletningen” som trots vädret samlade ett stort startfält. Som vid tidigare gånger lades det ut fem köttbullar och hundarna skulle nu hitta dessa på kortas tid.

Vann i år gjorde Lasse Östman med Adde, följd av Viggo med Lisbeth Strömberg.

Resten av dagen umgicks vi med varandra och hundsnack stod högt på listan, det var nog första gången som deltagarna befann sig i skuggan tills det var tid att börja packa ihop och avsluta en, som vanligt trevlig dag.

         

         

I samband med Gotland Dog Show fick Gotlands labradorklubb en utmaning från ett antal Labradorklubbar på fastlandet att vi skulle mötas i en ”Brännbollsmatch”, fredagen före utställningen. Bakgrunden var att några hade läst i vår klubbtidning  Labradoren att vi alltid spelade ”Brännboll” på vår Labradordag och undrade hur det gick till.  Vi besvarade detta brev och förklarade de regler som vi använder. De andra labradorklubbarna bliv intresserade och utmanade oss som sagt på en match.

Det skulle de inte ha gjort för Gotland besegrade våra fastlands vänner med hela 1 poäng när matchen var slut. Som sig bör utdelades ett tröstpris till deltagarna i det förlorande ”fastlandslaget” . efter vi hämtat andan så bjöds våra labbevänner på kaffe med tårta som Åsa gjort.

TACK för en god och trevlig match.

         
         
Bilder kommer    
         
         

Labradordagen 2013      
         
 

 

 

 

         
Sommarträning på Tassemarken      
         
         

 

     
         

         
Julmarknad i Hemse      
Säljer korv och informerar om klubben      
       

 

     

         
Spårkurs        
         

 

     

Glöggpromenad 2013      
         
 
     
         

Labradordagen 2013      

 

   
         

         
Avslutning      
         

Lars och Sonja Östman har tänt grillen och dukat fram tillbehör. Både korvarna och hamburgarna hade en rykande åtgång. Årets kursverksamhet har lagts till handlingarna, som ett mycket bra år. Vi minglade runt och alla hade tid att prata med varandra, en fantastiskt rolig dag var över, men inte riktigt. För att möta den mörka årstiden på ett säkert sätt, delade klubben ut reflexvästar till hundarna, med klubbens ”logga” på.

   
         
         
         

         
Vårruset 2012      
         

 

 
         

         
Labradordagen 2012      
         

 

 
         

         
Ringträning      
         

Ringträning för de som är intresserade av att ställa ut. Ön har ju Kennelklubbens stora utställning och även väl organiserade inofficiella utställningar, som är verkliga läroplatser för nybörjare, både två och fyrbenta. Även SSRK har ju en stor utställning varje vår, tillsammans med övriga jakthundsklubbar, så nog är det väl försörjt för öns skönheter.

 
         
         

 

 
         

         

”ÄGGSTRAPROMENAD” MED GOTLANDS LABRADORKLUBB.

Annandag Påsk samlades medlemmar ur Labradorklubben till sin årliga ”Äggstrapromenad” i Ljugarn för att vandra på den vackra stranden. Ett 25-tal medlemmar hade hörsammat kallelsen och det var en samling glada hundar, med mattar och hussar, som gav sig iväg. De hundar som varit med förut, fann ganska snart sin plats i gruppen, medan ”nybörjarna” var ivriga och nyfikna på vad som skulle hända. Glädjen gav sig i uttryck så, att vid passerandet av en mindre bro, lockade vattnet till bad för en del av hundarna och några lyckades innan förarna fick stopp på dem och slapp ta första vårdoppet i en iskall kanal, tillsammans med hunden. Efter en timmas promenad, kom vandrarna fram till matkontrollen. De deltagare, som av olika anledningar inte kunde gå så långt, Rose-Marie, Ingvor och Anna, men inte ville gå miste om en trevlig samvaro, hade åkt bil i förväg och där dukat upp en påsklunch, som Åsa förberett, bestående av sill, ägg, smör och bröd, inte ens kaviar saknades. Skinka till de som föredrog det. Inte ens påskgodis fattades. En fråga dök upp, ”varför smakar mat så mycket bättre under fältmässiga förhållanden och att äta med fingrarna ute i naturen?” Innan hemfärden bekräftades att, genom en ny promenad nästa år, försöka ta reda på varför. Vägen hem blev något lugnare, men inte desto mindre trevlig. En trevlig dag med våra hundar, gav mersmak och klubben kommer att fortsätta sina promenader med olika teman. En omtyckt aktivitet för många med hund.

Ingvor Eriksson/sekr. Gotlands Labradorklubb     

 

 

 

         

Labradordagen 2011

   
         
[photogallery/photo10134/real.htm]

 

   
         

         
Labradorklubbens damer, deltar för 2:a året i VÅRRUSET
         

 
         

 
         

 
         
     
       

         

     

Här finns vi!

     

         
Bilder från vårt slutprov i vår första apporteringskurs på länge.
   
         

 

   
         

         
 Äggxtrapromenad, annandagpåsk 25 april 2011    
   
         

 
         
                  Valpkursen våren 2011    
         
   

Coffi och alla syskon på kullträff

       
 
         
     

         

 
       

Ingvor och Pepsi efter en jobbig spårning i både snö och snöstorm ute på Tofta skjutfält.

Göran och Vella lyckligt framme
Vid slutet av målet

 
       

Gott med kaffe i väntan på att
spåret ska bli "klart"

 
       

Rose-Marie och Pluto på återgång
efter en väl genomförd spårning

     
         
 
         

Vi hade tur, det var bättre väder idag, än förra helgen

 

Trötta deltagare ur spårkurs 2, efter en dags spårning i snö och snöstorm, hundar och förare har
gjort ett jättebra jobb och verkligen varit på topp
hela dagen, vi har otroliga spårekipage i klubben.

 

         

Höstens kursdeltagare

 
         

 
         
 

   
         
         

         
 

Mera hundbilder

   
         

 
         

Var f-- är pinnen?

Jag tog den först!

 
         
 

   
         
 

Varför får jag inte vara med?

   
         

         

 
         
Det är gott med kaffe också! Solen värmer...  
         
         
 
         
Skönt med paus! Kommer vi ihåg något?  
         

         

 
         

Hundkurs

Chili vill inte

 
         

   
         

Lennart & Chili

     
         

     

   
     

Skönt att få vila efter jobbet!

   

     
     

   

"Och vinnare i 2008 års köttbullespårning är...härliga Pluto!!!"

   
     

     

Bilder från utställningen

      

 
(Klicka på bilderna  så blir de större)    

         

 

 

Annie

   
     

         

Jackie i Norge

   

Jackie på fjällvandring i Jämtland

       
         

         
     
 

Viola väntar på sin tur att spåra.

   

         
 

Atti, Magnum  och Pepsi

 

 

"Sitter inne på livstid"

   

         

Stella

 

...och så s-t-r-e-t-c-h-a-r vi ordentligt efter träningspasset.